CobraNet

CobraNet

cobranet

CobraNet™ ترکیبی است از نرم افزار، شبکه و پروتکل های طراحی شده که برای ارائه ی صدای دیجیتال در چند کانال ورودی یا خروجی به صورت هم زمان، با بالاترین کیفیت وکمترین تاخیر و اتلاف بر روی یک شبکه Ethernet استاندارد می باشد.

این تکنولوژی توسط کمپانی Cirrus Logic در سال ۲۰۰۴ طراحی و عرضه شده است و نیاز به خرید اشتراک (لایسنس) دارد که این مورد خود هزینه بر است.

این پروتکل سیگنال های صوت دیجیتال را از طریق کابل شبکه و سوییچ ها منتقل میکند که تقریبا با هر سوییچ شبکه ۱۰۰ مگابیتی و یا بالاتر کار میکند و کابل های مناسب برای این سیستم CAT5 , CAT6, CAT7, Fiber optic میباشند که کابل CAT5 تا فاصله ۱۰۰ متر و کابل های فیبر نوری تا ۲ کیلومتر قابل نصب و استفاده هستند.

همچنین با مدیریت دقیق سوئیچ، CobraNet می تواند با سایر شبکه ها در زیرساخت های موجود سازگار شود. اما بهتر است که دستگاه های CobraNet  و دستگاه های غیر CobraNet  دارای سوییچ مجزا باشند. در غیر این صورت باید شبکه پورت ها ( VLAN ) در سوییچ جدا سازی شود.

هر دستگاه CobraNet دارای حداکثر ۳۲ کانال ورودی و ۳۲ کانال خروجی است، که از طریق یک کابل CAT-5 با حداکثر طول کابل ۱۰۰ متر (۳۲۸ فوت) بین دستگاه و سوئیچ شبکه می باشد. هر کابل ۳۲ کانال را دریافت و ۳۲ کانال را ارسال میکند بدین صورت که هر ۳۲ کانال به شکل ۴ بسته داده ۸ تایی منتقل میشود که به آن Bundle  میگویند.

مواردی که در تعداد کانال ها موثر است clock و مقدار بیت انتخابی برای دستگاه است که در جدول زیر جزییات آن را مشاهده میکنید:

۹۶ kHz ۴۸ kHz Sample rate
۲۴ ۲۰ ۱۶ ۲۴ ۲۰ ۱۶ Bit depth
۳ ۴ ۴ ۷ ۸ ۸ Channel per bundle

از محدودیت های این شبکه می توان به تعداد کانال های انتقالی چه در دستگاه ها و چه در شبکه اشاره نمود. همانطور که گفته شد دستگاه ها تنها قادرند ۳۲ کانال را ارسال و یا دریافت کنند. و شبکه نیز تنها ۳۲ کانال را منتقل میکند حتی اگر صدها کانال در شبکه وجود داشته باشد.

یک سیستم صوتی بسیار ساده را در نظر بگیرید که دارای یک میکروفن ، یک دستگاه CobraNet ، سوییچ، یک آمپلی فایر و بلندگو است.

در شبکه CobraNet سیگنال ها از طریق کابل و سوییچ منتقل میشوند. با توجه به تعداد و مسافت دستگاه ها تعداد سوییچ ها متفاوت است و حداکثر تا ۷ سوییچ میتوان در مسیر شبکه قرار داد. با اضافه شدن سوییچ ها مقدار تاخیر (latency) بیشتر میشود. که برای یک سوییچ ۱.۳۳۳ میلی ثانیه، دو و سه سوییچ ۲.۶۶۶ میلی ثانیه و تا ۷ سوییچ ۵.۳۳۳ میلی ثانیه میباشد.

مزیت دیگر این پروتکل پورت جایگزین است. به این شکل که دستگاه های CobraNet دارای دو پورت به نام های اولیه و ثانویه یا رزرو است که هردو به سوییچ متصل می شوند.

در حالت عادی پورت ثانویه هیچ سیگنالی را دریافت و یا ارسال نمیکند. اما اگر به هر دلیلی پورت اولیه قطع شود ، پورت ثانویه به طور خودکار وارد عمل میشود.

این سیستم به سه روش داده ها را در شبکه منتقل می کند : Unicast , Multi-Unicast , Multicast

Unicast : داده ها از یک دستگاه به تنها یک دستگاه دیگر منتقل می شود.

Multicast : داده ها از یک دستگاه به همه دستگاه ها بدون محدودیت تعداد و نوع دستگاه ( CobraNet or Non-CobraNet ) منتقل می شود. البته این نوع توصیه نمی شود چون باعث اخلال در شبکه می شود.

Multi-Unicast :  ترکیبی از دو روش unicast  و multicast می باشد که داده ها از یک دستگاه به ۴ دستگاه دیگر منتقل می شود.

این سیستم بهترین انتخاب برای مکان هایی است که دارای تعداد زیادی کانال صوتی در مکان های مختلف و با مسافت طولانی می باشد.

در این سیستم، سیگنال صوتی توسط میکرو پروسسور ها پردازش شده و فیلتر های مورد نیاز ( مانند کنترل حجم صدا، اکولایزر، کمپرسور، جداکننده ی فرکانسی و…) به صورت دیجیتال بر روی آن اعمال میشود.

دیگر مزیت این سیستم این است که در CobraNet™ می توان علاوه بر سیگنال صوت، سیگنال های کنترلی را هم ارسال و دریافت کرد. در حالی که مثلا در پروتکل BLU Link  که در قسمت های بعدی توضیح خواهیم داد، تنها سیگنال صوت منتقل می شود و قابلیت کنترل وجود ندارد مگر با سیستم های جانبی.

برای اطلاعات بیشتر و مشاهده نمونه پروژه هایی که با این شبکه کار میکنند به لینک زیر مراجعه کنید:

https://cobranet.info/

 

دیدگاه خود را ثبت کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *