AVB

AVB

 

(AVB (Audio Video Bridging یکی از پروتکل های انتقال صوت دیجیتال است با این تفاوت که صوت و تصویر را با هم توسط یک سیگنال در شبکه منتقل میکند و با قابلیت پیکربندی اتوماتیک جایگزینی است برای حجم زیاد کابل های آنالوگ و پیچیدگی پروتکل های صوت دیجیتال نسل قبل.

این پروتکل مجموع استاندارد های open source IEEE را دارا است و در سال ۲۰۱۲ ارائه شد، که شامل استاندارد های زیر می باشد:

(IEEE 802.1AS-۲۰۱۱: Timing and Synchronization for Time-Sensitive Applications (gPTP

(IEEE 802.1Qav-۲۰۰۹: Forwarding and Queuing for Time-Sensitive Streams (FQTSS

(IEEE 802.1Qat-۲۰۱۰: Stream Reservation Protocol (SRP

IEEE 802.1BA-2011:[۴]Audio Video Bridging (AVB) Systems

IEEE 1722-2011 Layer 2 Transport Protocol for Time Sensitive Applications (AV Transport Protocol, AVTP); and

(IEEE 1722.1-2013 Device Discovery, Enumeration, Connection Management and Control Protocol (AVDECC

لازم به توضیح است این پروتکل از تکنولوژی لایه ۳ بر پایه شبکه Ethernet استفاده میکند.

AVB طوری طراحی شده است که با انتقال سیگنال های صوت و تصویر توسط جریان داده ها (Stream )، با بهره گیری از قابلیت  پهنای باند به صورت اتوماتیک، الویت بندی ترافیک داده ها ، همچنین همگام سازی زمان، توانسته نقل و انتقال جریان های صوتی و تصویری را با کیفیت از طریق شبکه در بستری امن ارائه دهد. دستگاه ها ، کابل ها و سوییچ ها در این پروتکل بطور خودکار و بصورت پویا جریان سیگنال و همگام سازی زمان تحویل سیگنال ها با حفظ کیفیت و دقت بالا را پیاده سازی میکنند. این سیستم همانند CobraNet قابلیت انتقال داده های کنترل شبکه را نیز دارد .

همگام سازی زمان بین دستگاه های داخل شبکه AVB امکان انتقال داده را بصورت همزمان از طریق جریان های AVB  را فراهم می کند. یکی از نگرانی ها در مورد انتقال صوت و تصویر در یک شبکه پدیده lip synching  است ( هماهنگی صدا و تصویر در دستگاه دریافت کننده ) که این همگام سازی توسط( Generalized Precision Time Protocol) GPTP master clock و یا سوییچ های دارای این قابلیت انجام می شود. که بعنوان GPTP master clock برای همه دستگاه ها در این شبکه است.

این پروتکل به آخرین دستگاه این اجازه را می دهد که در زمان مناسب و یکسان سیگنال AV را دریافت کند. سوییچ می تواند به عنوان master clock عمل کند و یا در زمانی که  master clock به هر دلیلی از دسترس خارج شد جایگزین شود.

در این سیستم باید از سوییچ های شبکه AVB استفاده کرد و با کابل های CAT5 ، تا فاصله ۱۰۰ متر و در صورت استفاده از کابل Fiber optic  تا فواصل بیشتر میتوان سیگنال ها را منتقل کرد.

AVB با دیگر ترافیک ها بر پایه شبکه یا Ethernet و دیگر زیرساخت ها قابل همسازی است.

یکی دیگر از مزیت های این پروتکل تعداد نامحدود کانال های قابل انتقال در این سیستم است. تعداد کانال های ورودی یا خروجی هر دستگاه AVB بستگی به خود دستگاه و ویژگی های آن دارد. به طور مثال یک دستگاه AVB از طریق یک کابل CAT5  ، قابلیت انتقال تعداد ۶۴ کانال ورودی و ۶۴ کانال خروجی بصورت همزمان دارد. در حالی که دستگاه دیگر در نسل های گذشته دارای حداکثر ۳۲ کانال ورودی و خروجی است.

کانال ها در هر کابل بصورت ۲ بسته داده ی ۳۲ تایی منتقل می شوند . که  نام این بسته ها Stream است. (مانند Bundle در پروتکل CobraNet )

روش توزیع Streamها در این شبکه به صورت Multicast میباشد که هر Stream می تواند از یک دستگاه به هر تعداد دستگاه تعیین شده ارسال شود. ولی تنها از دستگاه های AVB به دستگاه های AVB .

به عبارت دیگر هیچ سیگنالی به دستگاه های Non-AVB ارسال نخواهد شد.

مقدار زمان تاخیر(Latency ) در شبکه AVB در هیچ شرایطی از ۲ میلی ثانیه بیشتر نخواهد بود . با وجود هر تعداد دستگاه و یا سوییچی که در شبکه حضور دارند، هرچه تعداد دستگاه های رابط کمتر باشد مقدار زمان تاخیر نیز کمتر می شود. بهتر است بدانید که زمان تاخیر در دستگاه های Soundweb London و Crown DCi که از پروتکل AVB استفاده می کنند تنها ۰.۵ میلی ثانیه خواهد بود. شکل زیر نمایانگر رابطه تعداد دستگاه ها و مقدار زمان تاخیر در انتقال داده می باشد :

در پروتکل CobraNet درباره پورت های اولیه و ثانویه دستگاه ها توضیح داده شد که جزو مزیت های آن به حساب می آید. در دستگاه های AVB نیز پورت های اولیه و ثانویه (جایگزین) وجود دارد اما تابحال آنچنان کارآمد و قابل توجه نبوده اند.

برای اطلاعات بیشتر میتوانید به سایت avnu.org مراجعه کنید.

دیدگاه خود را ثبت کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *